Aktuális

Legnagyobb gondunk – az agy?

Az agy évtizede, mondták a kilencvenes évekre (Bush). Brain-Initiative (USA, Obama elnök), Human Brain Project (EU), Nemzeti Agykutatási Program (2013, Magyarország). Kiemelt mértékű támogatást kap világszerte az agykutatás - a The Economist minapi írása mutatja, hogy ez nem valamifajta tudományos progresszió csupán, hanem a legszélesebb körben elterjedt betegség-csoport nagyon is indokolja a döntéseket:

2015. július 19. 03:54
Hírek

Bizalom a tudományos intézmények iránt Magyarországon

2015. május 19. 12:00
Aktuális

Van még értelme a bioetikának?

Már a Nature ingerküszöbét is elérte az a vita, amit Steven Pinker, a Harvard pszichológus professzora indított el a Boston Globe vélemény-rovatában írt cikkével: "The moral imperative for  bioetics". Pinkler az emberi szenvedést csökkentő, a gyógyíthatatlan betegségekre vakcinát fejlesztő kutatások fontosságát állítja szembe a bioetikusok absztrakt elveket érvényesíteni akaró, gyakran a tudományos haladást akadályozó "okvetetlenkedésével". A Nature szemlézője, Jyoti Madhussoodanan áttekinti a kialakult vitát, amelyben a bioetikusok a korlátozások és monitoring szükségessége mellett érvelnek, míg Pinker támogatói a bioetikai bürokrácia eluralkodásától óvnak.

2015. augusztus 05. 21:39


Konferenciáink

Tudásérték: az előadások

Konferencia 2011. decemberA nagy sikerű Tudásérték a médiában című konferencia előadásait elérhetővé tettük a honlapon. Bízunk benne, hogy a kialakult szakmai párbeszéd folytatásába minél több szakember bekapcsolódik. Ennek keretéül szolgál az ELTE PPK-n 2012 elején megalakult Társadalmi Kommunikáció Kutatóműhely, melyet Fábri György vezet.

2012. március 05. 00:19
Támogatók

Projektszám: TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0003

 
 

Oldaltérkép • Fejlesztő-üzemeltető: Megaweb Multimédia Ltd.

Az oldal megtekintéséhez 1024x768-as felbontás és Mozilla Firefox böngésző ajánlott!